«Прогнози, які давалися «експертами», «військовими аналітиками» та іншими «корисними ідіотами» українського інформаційного простору щодо погіршення ситуації на лінії зіткнення і виходу фільму Bellingcat, як мінімум, не виправдалися». Таку думку висловив політичний аналітик, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у програмі «Политика наизнанку».

Автор нагадав, що за тиждень до зазначеної дати – 15 березня – в українських ЗМІ почала масовано з’являтись інформація про пожвавлення російських військ на сході України.

«Що на лінії зіткнення спостерігається концентрація важкої техніки росіян, проходять мобілізаційні заходи, відбуваються планові військово-батальйонні навчання на всіх без винятку полігонах Першого та Другого армійського корпусів. Більше того, завозяться пиломатеріали в тилові райони», - повідомляє політик.

Він зазначає: на думку так званих експертів, це свідчило про підготовку до можливого наступу підтримуваних Росією незаконних збройних формувань на позиції українського війська. Але його не відбулося.

«Як гранична дата називалося 15 березня. Цього дня мав би початися наступ Першого та Другого армійського корпусів і, відповідно, позиційна війна перетворилася б на активну фазу військового протистояння», - акцентує політолог.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він вказує: чи не єдиним джерелом правдивої інформації в цій ситуації виступив канал «Политика наизнанку».

«Тоді ми спростували цю відверто дурнувату інформацію про можливість наступу збройних сил Російської Федерації і, відповідно, намагалися знизити градус напруги в українському суспільстві. Наскільки нам це вдалося? Як мінімум, ми нейтралізували ті, на мою думку, шкідливі сентенції, які носили ознаки інформаційно-психологічної операції», - вказує автор і ведучий блогу «Политика наизнанку».

Втім, продовжує Дмитро Снєгирьов, на такі відверто провокаційні інформаційні закиди мали б відреагувати відповідні служби, до компетенції яких входить захист національної безпеки України.

«Я не почув відповіді від українських правоохоронних спеціальних служб щодо авторів подібних сентенцій», - констатує він.

Нагадаємо, на думку правозахисників, про наступ свідчить завезення лісоматеріалів, - Снєгирьов розвіяв плітки про можливий наступ бойовиків

Раніше Знай.ua оприлюднив заяву Снєгирьова, що підготовка наступу з боку бойовиків – фейк.

Також Знай.ua поширював думку Левченка, що конфлікт навколо острова Тузла був «репетицією» окупації Криму.