Кандидат економічних наук, судовий експерт, арбітражний керуючий Володимир Іванков у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги з Макаренком» розповів про своє фермерське господарство в Київській області. Це захоплення, яке стало бізнесом.

«На сьогоднішній день наша територія займає близько 3 га. Все почалося 4 з половиною роки тому з кількох курей. Потім з'явилися цесарки, індики, фазани та різні водоплавні птахи. Є сови – це наш символ. Пара, яка у нас живе, виведена в неволі. Ми в цьому році очікуємо потомство. Наша дівчинка сіла на яйця, ми чекаємо. Це перша їхня буде яйцекладка», - каже Іванков.

Крім 8 тисяч голів птахів, на фермі також є кози, вівці, барани, корови і телята.

«Ми побудували великий корівник на нашій території. І в планах у мене зробити міні зоопарк контактний, тому що односельці просять і без зоопарку до нас приходять поконтактувати з тваринами і показати це все дітям», - розповів він.

Іванков зазначає, що по всьому світу спостерігається дуже великий мор бджіл, і його ферма не стала винятком.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Звичайно, у нас є ще бджоли. На превеликий жаль, в цьому році дуже великий мор бджіл, не тільки у нас. У нас з 16 сімей загинуло 13 сімей. А у мого приятеля з 45 залишилося 8 сімей. Незрозуміло, що сталося... Швидше за все, труять поля якоюсь хімією. Це дуже поганий знак. Є повір'я: коли помруть бджоли – вимре людство. Дай Бог, щоб цього не сталося», - сказав гість програми.

За його словами, виробники продуктів харчування повинні гнатися не за прибутком, а за якістю, і перестати труїти споживачів.

«Я сподіваюся, що все-таки наші сільгоспвиробники, які женуться за прибутком, а не за якістю, одумаються і перестануть труїти не тільки бджіл, але і нас з вами в магазинах тією продукцією, яка там є. Адже половина цієї продукції просто неїстівна або ж вона зроблена штучно. Напевно ніхто не задавав собі питання, чому на наших прилавках стає все більше молочної продукції, а корів-то немає.

Є таке слово «гомогенізація». Ось гомогенізують у нас, на жаль, не тільки молоко, але і мед. І китайці придумали спеціальний клей, яким склеюють шматочки м'яса... Незрозуміло, що ми будемо їсти через якийсь проміжок часу», - стверджує Іванков.

Він додав, що на їхній фермі немає своїх полів, тому вони закуповують зерно, кукурудзу і макуху – відходи від насіння.

«Ось у 2020 році ціни злетіли. Ціни з 6 тисяч за тонну злетіли до 12 – це за зерно, кукурудзу. А макуха – старт від 18 тисяч за тонну, хоча це була найдешевша завжди сировина, 2-3 тисячі вона коштувала. Відповідно, якої вартості повинно бути молоко, м'ясо, якщо це робити без хімії і робити правильно?», - задався питанням судовий експерт.

Іванков наголосив, що Україна продала свої зернові в Європу, а потім закуповувала у Росії, незважаючи на заяви про припинення роботи з країною-агресором.

«В минулому році Європа зупинилася, не засівала. Наші, вибачте за прямоту, бариги все продали, а потім купували в Білорусі, закуповували в Росії. Закуповували за валюту, за валюту до нас це все завозилося і ціни, звісно, злетіли. У нас же свого вже немає нічого, вивезли все», - обурився він.

Кандидат економічних наук попередив, що скоро через забудови в Україні не залишиться сільськогосподарських земель.

«Ні зерно, ні кукурудзу скоро не буде де сіяти. Ви подивіться на хаотичну забудову тієї ж Київської області. Ви подивіться, що вони зробили, які повиганяли комплекси на тих же болотах, які осушили, на тих же полях... Полів немає! Я живу в Київській області, скоро корову пасти буде ніде. Тому що по краях йде забудова», - резюмував Іванков.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.