Український політолог-міжнародник та керівник фонду «Відродження» Олександр Сушко у програмі Яніки Мерило «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповів про піднесення громадянського суспільства під час Революції Гідності.

«Певний золотий період громадянського суспільства був одразу після Майдану. Тоді дійсно вплив громадянських організованих груп, які вийшли з Майдану, був безпрецедентно сильний, особливо на тлі слабкості держави у той момент. Ми бачили величезний підйом волонтерського руху, це теж прояв громадянського суспільства», - зазначив Сушко.

На думку політолога, у часи Революції Гідності громадянське суспільство здійснило певне піднесення усього українського суспільства. Навіть, у деяких випадках підмінило собою державу, особливо там, де держава не могла здійснювати певні функції.

«Зрозуміло, що такий період за визначенням буде коротким. Громадянське суспільство не повинне підміняти собою державу, але у деяких випадках, як бачимо на українському прикладі, буває і таке», - сказав Сушко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Сушка, громадянському суспільству не притаманний обов’язок підміняти державу, але бувають виключення. Під час Революції Гідності, відштовхуючись від стану держави у той момент, громадянське суспільство зазнало піднесення і у певній мірі підмінило деякі державні функції.

Нагадаємо, для Знай.ua Говорун пояснив, чому Революція Гідності показала модель, до якої Україна має прагнути

Раніше Знай.ua публікував заяву Сушка, що держава любить отримувати допомогу.