Теми відповідальності та цензури в інтернеті торкнулася у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Елліна Шнурко-Табакова, підприємиця та експертка з міжнародного видавництва і журналістики.

Принагідно гостя програми згадує спроби закриття Telegram-каналів у Росії, що закінчилося обмеженням доступу до державних сайтів. А відтак потрібно розуміти, що закрити доступ до Інтернету не вийде. «Людина, вживаючи інформацію, повинна переконатися, скільки їй каналів досить», - каже експертка. Так, немає нічого поганого в тому, що людина надає перевагу Telegram-каналам блогерів, ЗМІ чи ще якимось.

Шнурко-Табакова вважає, що так інтернет робить революцію: його вплив та масштаби постійно зростають. На питання, чи вдасться взяти його під контроль, накладаючи цензуру на відповідні матеріали, вона відповідає однозначно – ні.

З іншого боку, певна відповідальність у цій сфері все ж таки існує. Так, відповідні справи бували часто з політичних причин і різні, але щодо дискредитації були навіть виграшні. «До суду варто подавати і знаходити медіаюристів, які вміють це робити», - зазначає експертка.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Єфремов розповів, як Китай бореться за першість у введенні технології 5G.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що держава повинна ввести в юридичну площину Telegram-канали, YouTube-канали та блогерів.