Питання вступу до НАТО зараз як ніяк актуальне для України з огляду на те, що проглядається тенденція зростання військово-політичного напруження.

Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про перспективи України щодо вступу до НАТО.

«У 2008 році це питання було актуальне не тільки для України, але й для Польщі. З тих пір Польща вже давно як країна НАТО, з розвинутою економікою, країна, яка постійно отримує економічну допомогу для розбудови не тільки своєї економіки, але й для збройних сил. Що відбувається у нас? У нас з 2008 року зі зміною політичних еліт відбуваються зміни політичного курсу. Лунають заяви, то ми вступаємо до НАТО, то ми дотримуємося принципу нейтралітету», - зазначив Снєгирьов.

За словами політолога, нещодавно пролунала заява Володимира Зеленського про те, що стурбованість країн заходу не є гарантом стримування російської агресії і що все ж таки варто отримати план дій щодо членства в НАТО та зробити певні сигнали Росії щодо вступу України у блок НАТО.

«Багато з вас чули таку фразу, як «стандарти НАТО». Йдеться про сумісність Збройних сил України зі Збройними силами країн блоку. При чому, йдеться, як і про політичний, так і військовий компонент. Взагалі існує приблизно дві тисячі стандартів НАТО, до речі, жодна з країн не наблизилась до їхнього повного виконання. 91% виконала Німеччина», - підкреслив ведучий.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як зазначає Снєгирьов, минулого року на законодавчому рівні було прийняте рішення щодо створення законодавчої бази і було закріплене таке поняття, як «стандарт НАТО». Була створена програма щодо можливості інтеграції України у цей військово-політичний блок.

«Так от, з 2 тисяч стандартів НАТО наразі в України ратифіковано 19%. Якщо ми будемо такими кроками наближатися до стандартів НАТО, то це займе в нас 10-12 років», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, для Знай.ua Снєгирьов пояснив, що армія РФ на кордонах загрожує не лише Україні, але й Білорусі.

Раніше Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що українська делегація буде шукати інший перемовний майданчик.