Український філософ, політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів, наскільки компетенція наших еліт відповідає викликам часу.

«Перш за все, потрібно враховувати те, що і в політиці, і в бізнесі, і в системі соціального управління ми спостерігаємо досить швидку зміну поколінь. І це не тільки питання виборів. Все-таки 30 років незалежного плавання покоління, яке стояло біля витоків незалежності, яке пов'язане було тонкими нитками і з тодішньою правлячою елітою номенклатури, і спиралося на досвід, ідеї дисидентського руху 60-х. «Шістдесятники» були одні з найактивніших публічних героїв останніх років Союзу і перших років незалежності», - каже філософ.

За його словами, те покоління було найактивнішим, найкреативнішим, швидко освоювало нові практики ринкового управління, навчалося бути капіталістами і навчалося азам демократії.

«Зараз ми маємо справу з поколінням, яке виросло вже в нових умовах. Я б навіть звернув увагу на те, що багато нинішніх молодих експертів, молодих політиків, молодих державних службовців своє дитинство, становлення проходили в специфічних умовах... У період кризи нормативності. Простою мовою – руйнування норм і правил поведінки: що таке добре, що таке погано. І, як один філософ зауважив, розмилися межі добра і зла», - розповів Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він зазначив, що у покоління, яке активне зараз, є одна важлива специфічна риса.

«Вони природно волюнтарні. Вони собі дозволяють в своїх вчинках те, що не вписується в рамки старої нормальності. Тому що вони так виховані, у них відбувається деяка в практиці плутанина між свободою як можливістю в рамках необхідного і належного зі свободою як волею, я ще іноді кажу простіше – «хотєлками», - резюмував політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.