В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка колишній міністр інфраструктури України, український дипломат та політик Володимир Омелян розповів, чи повинні ми геополітично робити однозначну ставку на захід чи все ж маємо більш диверсифіковано шукати партнерів по світу.

«В першу чергу ми маємо робити ставку на себе. Ми ж всі добре знаємо історію: ми стояли заслоном проти багатьох навал, різних орд зі сходу. По нас перекотилися всі, а дехто і з заходу перекотився. Але були завжди перші ми», - каже Омелян.

Він нагадав, що протягом української історії формувалися союзи, Папа Римський присилав корони, зараз нам готові вводити частини флотів у нашу підтримку. Але, за словами політика, якщо ми один день не встоїмо самі, то цей флот просто «просалютує», розвернеться і поїде назад.

«Потім, я думаю, що чітко треба робити ставку на захід. Оці всі маніпуляції, лавірування, якісь нейтралітети, що ми унікальна країна, Швейцарія серед морів – не працює. Це вже випробували не раз. Я вірю, що, коли ми вступимо у ЄС, ми жахнемося з їхньої бюрократії будемо лагідно згадувати українську бюрократію, що це були милі гарні люди: ти їм даєш 100 грн в конверті - і він тобі робить все. А тут невідомо, що і як. Але ми повинні до цього йти. Саме там ми зможемо отримати дешевий ресурс, щоб змінити якісно країну. А далі ми маємо дивитися широко», - вважає Омелян.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Він розповів, що, коли був у Швеції йому дуже сподобалась їхня характерна риса, що будь-який продукт, який створюється в Швеції, ніколи не створюється для шведського ринку. Шведи дивляться одразу у масштабах семи мільярдів людей. Омелян впевнений, що якщо ми навчимося так робити, то нам не будуть страшні жодні проблеми із будь-якою країною світу.

Нагадаємо, Говорун пояснив, чому Революція Гідності показала модель, до якої Україна має прагнути.

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський розповів, у якому напрямку Україні розвиватися після 30-ти коротких років незалежності.