В Україні сьогодні особливо гостро постало питання із пенсійною системою, яка поки у державі має три рівні: солідарний, добровільний і накопичувальний. Детальніше про труднощі, на які вона наштовхнулася, розповіла у програмі «Суть подій» на каналі «Знай24» журналістка Любов Завальнюк.

Як відомо, 2003 року в Україні ввели 3-рівневу пенсійну систему. Та ведуча програми нагадує, що один із них, накопичувальний, досі так і не працює, отож, залишається лише солідарний і добровільний.

Журналістка повідомляє, що успіхи пенсійної системи України прокоментувала Марина Лазебна, міністр соціальної політики: «Вже близько мільйона громадян в добровільному порядку користуються системою добровільних державних пенсійних накопичень». Тим не менш, зазначає Завальнюк, ці накопичення з усієї кількості застрахованих використовують лише 9%, що рівно близько мільйону осіб.

Міністр також окреслила сьогоднішнє співвідношення між пенсіонерами та платниками Пенсійного фонду: це 11 мільйонів пенсіонерів до 13 мільйонів платників. «У 2016 році було прийнято рішення про зниження Єдиного соціального внеску», - нагадує Завальнюк і зазначає, що попри очікування чисельність робочих місць не зросла. Насправді наслідком зниження ЄСВ стала недофінансованість соціальних фондів. У той же час, нагадує журналістка, замість збільшення робочих місць збільшились лише прибутки бізнесменів.

Нагадуємо, Завальнюк припустила, що розмір пенсії збільшиться в середньому на 308 гривень.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кущ розповів про наміри Мінсоцполітики допомогти пенсіонерам, які отримують середню пенсію або менше.

https://www.youtube.com/watch?v=CZo1Zh4MrWU&feature=youtu.be