Успіх виборів для кандидата повністю залежить від політтехнологічної стратегії. У сучасному світі, якщо кандидат не користується прийомами охоплення виборців, цим скористаються його опоненти.

Політтехнолог Олексій Голобуцький у програмі Віктора Тарана «Таран Vlog» розповів про види комунікації кандидатів з виборцям.

«Логічно, що люди, які сидять в Києві, їм простіше сказати, що усім рулять соціальні мережі. Це специфіка округу. Якщо це в Києві відбувається – так, це нормально», - зазначив Голобуцький.

За словами політтехнолога, кожен виборчий округ має свою специфіку впливу кандидатів на електорат. У більш розвинутих округах використовуються технології просування кандидата через інтернет-рекламу або інтерактив у вигляді введення блогів і так далі. А у менш розвинутих регіонах, наприклад 87-й округ, комунікація відбувається за принципом «від дверей до дверей».

Гість програми вважає, що через карантин довибори у 87-му окрузі Івано-Франківської області відбувалися у нерівних умовах, бо деякі кандидати не могли проводити комунікацію з електоратом.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Ці вибори треба було скасувати, бо не можна, щоб карантин збігався з виборчою кампанією. Зрозуміло, що у нерівних умовах стояли кандидати, бо у деяких кандидатів єдиним ресурсом були зустрічі з людьми, щоб пояснювати свою позицію», - розповів експерт.

Як зазначає Голобуцький, це ще один вид комунікації виборців з кандидатами, також вона є дуже простою та чесною – кандидат зустрічається з людьми, які його питають. На думку експерта, чим комунікація далі від реальності, тим гірше результат у кінці, а так робити з поганого кандидата «цукерку» – це й є задача політтехнолога.

Нагадаємо, для Знай.ua Голобуцький розповів, чому на 87-му окрузі Івано-Франківська переміг Вірастюк.

Раніше Знай.ua публікував заяву Тарана, що Україна стоїть на порозі повномасштабної війни з Росією.

https://www.youtube.com/watch?v=UDRjIr00yXw&feature=youtu.be