Свої думки щодо зустрічі у столиці Білорусі Євгена Шевченка, депутата «Слуги народу», з Олександром Лукашенком висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» політичний оглядач і експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв.

Передусім політолог пояснює, що зустріч Шевченка з президентом Білорусі ніяк не суперечить українському законодавству та не нівелює його статус депутата. Окрім того, аналогічна зустріч могла би відбутися і з президентом будь-якої іншої країни.

На думку політичного оглядача, цей крок не був якимось провокаційним, оскільки поїхав лише депутат. «Один депутат зараз настільки знівельований в складі нинішнього скликання Верховної Ради, що він не може зробити приблизно нічого», - пояснює він.

«Білорусь і Україна – це ж ключові торгово-економічні партнери», - підкреслює Бізяєв. Тим не менш, відносини обох держав з періоду літа-осені спершу загострилися, а тоді й зовсім заморозилися. Але політолог акцентує на вигідності їхнього поновлення. По-перше, це постачання білоруської продукції на український ринок, по-друге, це посередництво між Україною та Росією зокрема щодо економічних угод.

Отже, цей крок свідчить радше про бажання знизити градус напруження між державами. «Певний посил і певний зондаж, не більше», - зазначає він і додає, що на кону стоять передусім економічні питання. Натомість серйозні рішення щодо міжнародних відносин не приймаються одним депутатом.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв пояснив, чому Білорусь хоче об'єднатися з РФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що війна дається Україні дорого, оскільки вона забирає 5% ВВП.

https://www.youtube.com/watch?v=8ztYY7raK3E&feature=youtu.be