Ось уже сім років так звані «народні республіки» існують без України, але за підтримкою Росії. Чи є підстави вважати, що в найближчому майбутньому ситуація може змінитися?

Проблему у програмі «Розвилка» розглядає політолог Руслан Бізяєв.

«Я розумію тих жителів Донбасу, які не хочуть повертатися в Україну. У цю Україну я і сам не хотів би повертатися. Але якщо Україна стане іншою, соціально комфортною та зрозумілою, то навряд чи жителі Донбасу не захочуть повернутися в неї. Та й Росія однозначно дає зрозуміти, що розглядає Донбас як Україну. Це може подобатися комусь або не подобатися, але це позиція Путіна, яку він неодноразово висловлював», - підкреслює Бізяєв.

Він нагадує, що і Рада безпеки ООН, включно з Росією, підтвердила приналежність цих територій Україні. Це - всього лише «окремі райони Донецької та Луганської областей», тобто однозначно Україна.

«Нумо подивімося на ситуацію з точки зору реальності. Що буде далі, ми поки знати не можемо. Мінський процес зайшов у глухий кут, але це не означає, що він вічно буде в глухому куті. І тим більше не означає, що в разі перезавантаження українсько-російських відносин Донбас не повернеться в Україну», - зазначає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він вказував, що основне джерело наповнення державного бюджету України - це запозичення.

Також Бізяєв наполягав, що для того, щоб відстоювати на міжнародній арені якусь точку зору, країна повинна сама прийти до консенсусу з цього питання.