Наскільки реальна для України перспектива вступу в НАТО?

Це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає журналіст Ірина Тиран.

«Варто звернути увагу на події останніх двох місяців: загострення на Донбасі, кінець перемир'я, війська по обидва боки кордону і постійні розмови про те, що Україна хоче прискорити свій вступ в НАТО. Зеленський в Польщі отримав від Дуди обіцянку, що влітку буде розглянуто питання про прийняття України в НАТО, і навіть підписав з ним спільну декларацію, яка нікого ні до чого не зобов'язує. Як то кажуть, обіцяти - не означає одружитися. При Порошенку Україну теж обіцяли прийняти в НАТО. Та й цю декларацію підписали тільки Польща і країни Балтії. Велика частина Європи не хоче бачити нас в НАТО», - каже Тиран.

Вона нагадала, що і Німеччина, і Франція не раз заявляли: Україні ще рано вступати в НАТО, це не варто навіть розглядати раніше, ніж через 15 років. Так в цю організацію і не можуть ні за яких умов прийняти країну, у якої є військовий конфлікт.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Варто скласти докупи ці події та візит в Україну Ентоні Блінкена. Навіщо він приїхав? Можливо, він дасть рекомендації, як нам діяти в конфлікті на Донбасі», - вважає Ірина Тиран.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Вадим Трюхан висловлював припущення, що США можуть надати Україні статус головного партнера за межами НАТО.

А Дмитро Снєгирьов розповів про процес зближення України та НАТО, який він вважає обнадійливим.