Для того, щоб Україна увійшла до двадцятки країн з провідною економікою в світі, потрібно збільшити зростання ВВП хоча б до одного трильйона доларів за паритетом купівельної спроможності. Такої теми торкнувся експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Для того, щоб досягти такої мети, Україні потрібно існуючий ВВП збільшити як мінімум в три рази. Є приклади країн, які досягали і більш вражаючих результатів, тому в принципі це цілком досяжно і Україна дійсно могла б увійти до двадцятки найбільших країн світу з провідною економікою», - сказав він.

Кущ повідомив, що для цього Україна повинна вибрати правильну модель економічного розвитку, а це можна зробити шляхом голосування на виборах. За його словами, ми повинні розуміти, що, голосуючи за ту чи іншу політичну силу, ми голосуємо за своє місце країни в стадіях економічного розвитку.

«МВФ, який зараз перебуває не в дуже хороших відносинах з нинішньою владою, висуває вимоги на ряду з судовою реформою і посиленням незалежності НБУ. Причому представники влади говорять, що ці вимоги будуть виконані вже до червня, будуть виконані відповідні закони, які посилять незалежність НБУ», - підкреслив він.

Кущ сказав, що якщо ми говоримо про незалежність НБУ, то це повна незалежність від інтересів національної економічної системи та, з іншого боку, повна залежність від тих моделей розвитку програм, які нав'язуються нашому Центральному Банку зовні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Це важливо, тому що це впливає на пряму на рівень цін і на рівень економічного розвитку. І зараз НБУ проводить політику так званого інфляційного таргетування, при якій, здавалося б, ціни повинні бути низькі, але як бачимо, в магазинах ціни не на користь інфляційного таргетування», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що Індія зацікавлена в покупці нашої авіатехніки, але для цього потрібно правильно вибудовувати геополітику.

Також раніше Кущ заявляв, що Україна не скористалася своїм шансом стати газовим хабом.