Народна депутатка Лариса Білозір у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розмірковує про особливості української виборчої системи та проєктує їх на майбутні вибори.

«Я мажоритарниця, безпартійна. Так, було дуже важко пройти на тих виборах, тому що грав бренд «Слуга народу». Мені казали, що це неможливо: «Ти – жінка, і безпартійна!», - каже вона.

Більшість людей, які у населення асоціювалися з політичною елітою, у 2019 році до Ради не пройшли, навіть по мажоритарних округах, - зауважив ведучий.

«Дуже добре, що не пройшли. Я не можу сказати, добре це чи погано. Так мало бути. Але перед тим як пройти до Ради, я добряче попрацювала три роки на окрузі, була депутаткою обласної ради. Я постійно там знаходилася, а останні два роки просто там жила. Але прийшов хлопчина, за три тижні об’їздив усе з зеленими плакатами. Ще один тиждень – і, можливо, було б важкого перемогти», - каже вона.

Наступні вибори в Україні будуть за партійними списками.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«І це дуже погано. Я думаю, прохідні, наприклад, партії: Батьківщина, ЄС, ОБЗЖ, Слуга народу. В жодну з цих партій я би не хотіла вступати. Мене заганяють у партійні рамки, щоб мною хтось керував. Заганяє Виборчий кодекс, народні депутати проголосували його. Виборчий кодекс у нас міняється кожні три-чотири роки. Правила повністю змінюються. Хтось думає, що він пише під себе, але виходять зовсім інші речі, як, наприклад, було з місцевими виборами», - розмірковує Білозір.

Вона переконана, що треба думати на більш далеку перспективу.

«США, Великобританія – там мажоритарка. Але там кожні два роки вибори. Звичайно, там двопартійна система. У нас немає ідеологічних партій, і це погано», - каже вона.

Нагадаємо, якби Зеленський ішов шляхом Путіна, то він би посадив, можливо, Порошенка, - Романенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що проблема нашої Конституції в тому, що її ніхто не розвинув в законодавчих актах, - Смешко.