У своїй програмі «Чесний погляд на економіку» експерт і економіст Олексій Кущ висловив свої думки щодо заяв влади про право першості фізичних осіб на відкритому ринку землі.

Кущ повідомляє, за якими етапами планують відкривати ринок землі: на першому до нього допускаються лише фізичні особи, а на другому – вже і великі компанії, зокрема міжнародні також. «Це все має відбуватися після референдуму, хоча ми розуміємо, що обіцянкам влади вірити дуже важко», - стверджує ведучий.

Економіст зазначає, що фізичні особи купуватимуть землю в розмірі лише кількох сотень гектарів. У такому разі Кущ звертає увагу на недоцільність розробки законопроєкту «про консолідацію земель». Він пояснює, що цієї консолідації потребують лише великі власники, адже у їхніх володіннях – кілька десятків та навіть сотень тисяч гектарів. «Для дрібних власників консолідація не має ніякого сенсу, тому що невеликий власник не буде через суди забирати землю у сусідів», - зазначає він.

За словами економіста, це можна пояснити лише необхідністю випробувати сірі схеми. Він наводить приклад із тим, що великий землевласник спробує купити земельні ділянки за допомогою підставної особи.

«Влада спробує скоротити інтервал між першим і другим етапом земельної реформи», - переконаний Кущ. На його думку, це відбудеться під прикриттям або боротьби з кризою, або пришвидшення економічного зростання. Водночас скорочення інтервалу, зазначає економіст, супроводжуватиметься розширенням обмежень купівлі землі і списку осіб, допущених на ринок.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Кущ пояснив, як землевласники заберуть землю українців через суд.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кущ розповів про програму «Нафтогазу» буріння додаткових газових свердловин.