В останні роки багато говорять про переведення відносин і ставки на двосторонні контакти, такі як двосторонній союз з американцями, за прикладом того, як зробив Єгипет. Такої теми торкнувся пресаташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Це реалістично, на шляху до досягнення сумісності між країнами потрібно будувати відносини на двосторонній основі - це правда. Сили піхоти нам допомагали колись будувати турки, сили спеціальних операцій допомагали будувати американці, гірничо-стрільців допомагали румуни, підводних бійців допомагали робити італійці т.д., в кожній країні НАТО своя спеціалізація», - розповів він.

Корчілава сказав, що ці відносини важливі, в той же час при вибудовуванні двосторонніх відносин між країнами ми готуємо базис майбутнього вступу в НАТО, тому що військово-політична еліта в будь-якій з цих країн впливає на військово-політичну еліту, яка знаходиться в Брюсселі.

«Але побудова двосторонніх відносин не виключає роботи над вступом і інтеграцією в НАТО, тому що все одно велика мета - це вступ України до Північно-Атлантичного альянсу, який набагато полегшить вступ до ЄС. Це цілком реалістичні цілі для нас, але не в найближчі п'ять - десять років», - підкреслив він.

Корчілава резюмував, що за ці роки ми повинні навести порядок і вибудувати адекватні боєздатні військові структури, вибудувати нормальну політичну систему, сильну економіку.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Один з пунктів НАТО говорить про те, що країна повинна витрачати на свою обороноздатність не менше 2% ВВП, ми зараз витрачаємо і більше, але у нас, на жаль, дуже маленький ВВП, якому до європейських країн рости і рости», - додав він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ільчука, що канадці дуже приязно ставляться до іммігрантів і намагаються чомусь у них навчитися.

Також раніше Ільчук розповідав про ставлення влади до діаспори.