Напередодні історичної зустрічі Байдена і Путіна наш президент Володимир Зеленський висловив свої побоювання, що Україна може стати розмінною монетою в їхніх стосунках. Таку ключову тему підняв експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Я вважаю, що в цьому плані наш президент мав рацію, такі ризики існують. Багато наших політиків очікували прихід Байдена, думаючи, що після його приходу риторика США щодо Росії різко зміниться в сторону радикалізації. Але поки з усієї радикалізації - це знаменита фраза Байдена, чи вважає він Путіна вбивцею, але після цього був офіційний виступ Байдена, в якому він сказав, що росіяни це гордий народ, а Росія це велика держава така ж як і США», - підкреслив він.

Кущ вважає, що тим самим Байден дезавуював свої попередні висловлювання і зробив це явно для того, щоб зняти напругу між двома країнами. Говорити можна що завгодно, пояснив він, а реальним маркером того, що відбувається, є конкретні фінансові показники.

«Трампа часто називали ставлеником Москви і завербованим агентом, було багато різних чуток. Проте, якщо згадати які санкції, які були при Трампі і ціни на нафту, а ціна на нафту це один з ключових методів тиску на Росію, тому що Росія дуже залежить від експорту вуглеводнів. Ціна на нафту при Трампі була найнижчою за останні роки, а до неї прив'язана і ціна на газ - це був історичний мінімум, так як він активно розвивав видобуток сланцевої нафти в США і супутнього природного газу», - повідомив він.

Кущ сказав, що завдяки цьому США з імпортерів нафти перетворилася на найбільшого експортера нафти і вуглеводнів на світовому ринку, через що ціна на нафту і обвалилася, що завдало удару економіці РФ набагато більше, ніж всі санкції разом узяті. Він резюмував, що основні санкції проти «Північного потоку-2» були введені саме при Трампі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що в Україні існують проблеми, пов'язані із залізницею.

Також раніше Кущ розповідав, що у нас існує Кабмін, який працює другий рік без затвердженої програми діяльності.