Практичний психолог Марина Глевацька в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла, чому багато людей стикаються з депресійними і тривожними станами під час пандемії коронавірусу.

За її словами, суспільство перебуває в постійному страху через новини та чутки про ковід. Після перегляду телевізора або читання новин людина починає все більше і більше думати про це і відчувати тривогу.

«Наша психіка створює якісь жахливі ситуації, створює страхи і через час вони стають нав'язливими страхами, і можуть привести навіть до панічних атак», - каже Глевацька.

Експерт стверджує – важливо мати здоровий стан психіки і розрізняти, це конструктивна небезпека або її взагалі не існує. Тоді людина не буде фантазувати, тим самим посилюючи свою тривогу.

«Тобто якщо до цього людина вже була тривожна, то ця тривога посилюється і переходить вже в нав'язливі страхи, панічні атаки. Якщо ж вона була досить спокійною до цього і легко виходила з стресових ситуацій, їй простіше», - сказала вона.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також психолог розповіла, як її пацієнти переносили цей стан загальної тривоги і карантинні обмеження.

«Хто вже усвідомлено відчував свої стани, був знайомий зі своїми емоціями – що це за емоції, про що вони... Легко виходили з цих ситуацій. Їм вдавалося знайти себе, вони згадували свої справи, якісь приємні хобі, про які давно забули. Ось цей момент зупинки для багатьох був дуже позитивним: хтось вивчив щось нове, хтось згадав про якісь свої старі ситуації, які були закинуті...», - резюмувала Глевацька.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Амосова розповіла, які штами коронавірусу є найбільш життєздатними.

Також Знай.uа повідомляв, що Амосова розповіла, чи може Україна створити власну вакцину від COVID-19.