Кому належить українська земля зараз - і хто стане її господарем в найближчому майбутньому? Ситуацію в програмі «Розвилка.LIVE» коментує політичний оглядач, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Тим, хто приватизував землю, запропонують її продати на більш вигідних умовах. Втім, справа залежить від того, яка саме це земля. «Земля» - поняття загальне, а ось «земельний пай» - конкретне. Скажімо, земельний пай в Шполянському районі Черкаської області - це одне, а в Сумській чи Херсонській області - інше. Є регіональна специфіка, є специфіка самої землі. А новим покупцям землі доведеться захищати свою власність - у першу чергу в судовому сенсі. Але можливі всякі варіанти, аж до створення приватних військових компаній», - вважає експерт.

Він упевнений, що українська влада буде контролювати землю і після її покупки іноземцями.

«Є цікавий момент: землю іноземцям купувати не можна, але банкам з іноземним капіталом можна брати її в заставу. Якщо борг не повернутий, земля переходить у власність банку. Так на арену виходять іноземці. Втім, зараз там йдуть люті підкилимні бої», - говорить Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив сумнів, що стійкість гривні зможе пережити майбутню осінь і зиму.

Також Бізяєв пояснив, для чого Володимиру Зеленському можуть знадобитися дострокові президентські вибори.