Як змусити себе не боятися вакцинації від коронавірусу? Поради в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає практичний психолог Марина Глевацька.

«Ми знаємо, яка кількість фейків була на тему вакцинації, і скільки доморощених «експертів» висловлювалися про це. Інформаційний простір був наповнений фейковою інформацією, і люди часто не могли розібратися, що їм робити. У психіці закладалася установка «це небезпечно, я почекаю і подивлюся, що буде з іншими». Зараз вже вакциновані люди з критичним мисленням, на яких інформація менше впливає. Люди, які звикли довіряти експертам. На вакцинацію йде молодь, йдуть люди, які багато читають і вміють аналізувати отриману інформаці», - зазначає психолог.

Вона зазначила, що зараз Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно включила постковідний стан в список захворювань - правда, в Україні в цьому напрямку поки що нічого не робиться.

«В Україні до страху самої хвороби додався ще економічний страх. Європейські держави та США матеріально підтримували своїх громадян, а у нас дуже багато хто боявся залишитися без роботи й, відповідно, без шматка хліба. Ми відчуваємо себе покинутими та самотніми в безвихідній ситуації», - каже Марина Глевацька.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, медичний експерт Сергій Кравченко відзначав, що користь від вакцинації в будь-якому випадку перевищує ризик від неї.

Також він пояснив, чому в Україні не завезли вакцину Pfizer.