Політик Андрій Пелюховський у програмі «Суб'єктивно з Андрієм Пелюховським» на каналі Знай24 заявив, що олігархам треба запропонувати жорстку амністію. За його словами, треба забрати у представників олігархату 90% незаконно привласненого і повернути в державну власність.

«Чому ми повинні чекати милості від бізнесменів, щоб вони просто поділилися? На сьогоднішній день потрібно проявити жорстку волю. Я не маю на увазі людей, які реально побудували якісь заводи, а тих, яким перейшли у спадок після розвалу Радянського Союзу», - зазначив Пелюховський.

Андрій Пелюховський
Андрій Пелюховський

На думку експерта, треба змусити олігархів повернути 90% того, що вони незаконно привласнили в державну власність, а в разі відмови позбавляти їх свободи.

«Нажилися? Досить! Тільки така жорстока амністія може бути, тому що нам потрібні гроші, у нас борги перед МВФ. І ці гроші вкрадені, тому що якщо провести аудит з надходженням сюди грошей МВФ, то з моменту, як ці гроші брали, можна садити всіх представників влади», - підкреслив Пелюховський.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами політика, в Україні безліч проблем, вирішення яких потребує багато грошей. Як зазначив експерт, амністія повинна даватися олігархам тільки в разі практично повного повернення незаконно привласненого майна. Пелюховський підкреслив, що шлях до збагачення країни лежить тільки через жорстку амністію олігархів.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Пелюховського, що створення партій стало предметом заробітку.

Раніше для Знай.ua Пелюховcький розповів, чи готовий народ до нової революції.