Вся економіка України побудована на обмеженнях. У той же час багато речей, які здаються реформою тут, в інших країнах визнаються як само собою зрозуміле. Про причини і наслідки енергетичної бідності розповів експерт з енергетики Андрій Закревський у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Наприклад, тільки в цьому році ми перестали бути кріпаками у НАК «Нафтогаз України», у інших енергетичних трейдерів – основних державних. Самі укладаємо договір на електроенергію. За кордоном, у тих країнах, в яких я бував, вони уявити собі не можуть, щоб хтось їм давав дозвіл для того, щоб отримувати якісь енергетичні потужності. Тобто ти приходиш, є ціна, ти включаєш її в бізнес-план і будеш впевнений в тому, що якщо хтось порушить свої зобов'язання, ти підеш до суду, і суд нормально спрацює», - пояснює експерт.

Він вважає, що головна проблема на шляху до сталого розвитку – енергетична бідність.

«Енергетична бідність – це не про те, що тобі дали субсидію як пенсіонеру. Енергетична бідність – це коли у тебе існують ліміти від і до, коли на тебе покладають обов'язки, які тобі не властиві. Але ти не повинен думати про те, що десь іде небаланс енергії. Я не уявляю, як мексиканець, який тримає закусочну, буде замислюватися про перетоки електроенергії в Х'юстоні. Ну, світла немає – немає світла. Є світло – він нормально платить, рахунок прийшов, він оплатив. Вибрав компанію, яка дешевше була», - каже Закревський.

Нагадаємо, Захід слідував логіці, як можна швидко зрубати тут бабла, - Романенко про початок 90-х.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко розповів історію створення другої української республіки.