Нова епоха настає для всіх - але не всі до неї готові. Якщо людина не володіє механізмами нового світу, а товари вже продаються за криптовалюту, то що робити в цьому випадку?

Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розглядає мислитель і громадський діяч, філософ, футуролог і юрист Олексій Толкачов.

«У своїх розробках я припускав, що ми не зможемо вийти на гармонійну модель майбутнього, якщо в її основі не буде лежати цінність любові до людини. Якщо ми любимо людину, то подбаємо про її комфорт. Якщо хтось звик до туалету на вулиці - нехай і далі ним користується. Ми тим часом будемо розплачуватися криптовалютою, а хто захоче приєднатися - нехай приєднується. У книзі Тії Александер «Рік 2150» у світі майбутнього люди спілкуються мало не силою думки - але є острів, на якому зберігається олігархічний лад, злочинність та інші прикмети нашого часу. Ну ось подобається людям так жити - і для них існує резервація», - розповідає гість програми.

Відмирання держави він назвав ідеальним варіантом, але зовсім не найімовірнішим.

«Зараз події можуть піти у зворотному напрямку. Ще пара пандемій - і ми можемо закрити кордони та скотитися в нове Середньовіччя. Таке справді можливо, тому що прогрес людства ніким не гарантований. Але я все ж сподіваюся, що значна частина функцій держави буде переходити до суспільства», - резюмує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, чому Володимир Путін так довго має в Росії таку сильну підтримку.

Також Толкачов заявив, що пристрій політичного життя України веде до перемоги посередності та сірості.