Наша промисловість - це уламок від промисловості, яка була побудована в УРСР. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ політологу Тарасу Загородньому у проєкті «Знай наших» на YouTube.

«Якщо подивитися, то все розміщення наших підприємств територіально повністю відповідає ще тим сіткам територіально-виробничих комплексів і наукових комплексів. Після Другої світової війни протягом 30-40 років відбулася масована індустріалізація України», - розповів він.

Кущ повідомив, що саме тоді Україна і отримала найбільшу кількість інвестицій, якщо в сьогоднішніх грошах перерахувати – це будуть трильйони доларів. І був побудований той промисловий потенціал, який у нас зараз є і все це розміщувалося дуже грамотно, вважає він, з точки зору економічного районування.

«Тому Україна фактично амортизує старий промисловий потенціал. З того, що у нас залишилося – це важка промисловість, а основна проблема важкої промисловості в Україні – це застарілі основні фонди і втрата ринків збуту. Відповідно, якщо немає ринків збуту – неможливо залучати інвестиції, а якщо не можна залучати інвестиції, то це стан напіврозпаду, держава в ці об'єкти гроші не вкладає», - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кущ розповів, що в хімічній промисловості ми втратили свій фактор конкурентоспроможності з огляду на те, що ціна на газ для наших промислових підприємств є однією з найвищих в Європі.

«До цього фактору можна додати і ціну на електроенергію, яка стала непрогнозованою навіть на найближчі місяці, все це призводить до нестабільності і втрати конкурентоспроможності», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що земельна реформа спровокує мітинги і ріст тарифів.

Також раніше Загородній розкритикував ідею створення в Україні президентського університету.