Що зараз слід робити Україні, щоб в очах НАТО перетворитися з дивного сусіда в повноцінного партнера? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює головний редактор аналітичного видання «Хвиля» Юрій Романенко.

«Я можу дати відповідь, але вона не принесе ніяких результатів. Адже при нинішній конфігурації влади в Україні нічого не зміниться. Спочатку потрібно навести порядок в мізках. Як кажуть психологи, якщо у вас є проблема, ви повинні для початку визнати її наявність. Замість цього ми закриваємо очі на те, що купуємо електроенергію, зроблену з російського палива. Багато речей, необхідних для життєзабезпечення пересічного українця, так чи інакше пов'язані з Росією. Ми при Порошенку купували російський газ під виглядом європейського, а хтось на цьому наживався. Бути може, варто хоча б визнати це і перестати платити посередникам?», - зауважує гість програми.

На його думку, потрібно або заявити, що ми входимо в жорсткий клінч, і чітко сказати, на які витрати доведеться піти заради цього – або визнати чинний порядок речей.

«А ми кричимо Німеччині: не купуйте газ у Росії, а купуйте російський газ через український транзит, але при цьому у нас йде війна. Німеччина замислюється: якщо у них йде війна – значить, це ризики, а навіщо вони нам потрібні? Транзитна країна може через війну в будь-який момент перекрити газ. Давайте краще побудуємо «Північний потік-2». В результаті Німеччина залишається газовим хабом, і коштом цього розв'язує проблеми модернізації своєї економіки», - каже Юрій Романенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він назвав перспективи швидкого вступу України в НАТО роздутими ілюзіями.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Романенко відзначив зміцнення китайсько-російського альянсу.