Герой України, поет і драматург Юрій Рибчинський у програмі у програмі Євгена Рибчинського «10 розмов з батьком» розповів, що роз’єднує українців.

«По-перше, є об’єктивні речі, - каже він. – Роз’єднаність не дала у 1991 році зробити нам загальний знаменник. Але в різних регіонів різна історія. Одні батьки були в лавах Радянської армії, а інші були в УПА. Одні українці виросли на території, яка була свого часу під Польщею, а потім під Росією, а інша територія була у складі Австро-Угорщини, частина в Румунії. Цей вплив з часом нівелюється, але досить довго зберігається саме те, що було притаманно ідеології тієї чи іншої імперії, яка володіла цією територією. Це різні історії», - каже він.

Це було б просто, якби існувала окремо історія УПА, окремо історія Радянської армії, продовжує поет.

«Але, оскільки вони мали стосунки військові, на війні що з цього боку вбивають, що з цього. До певного часу, поки живуть учасники тих подій, це буде приводом для розбрату. Думаю, на це будуть дивитися зовсім інакше їхні онуки і правнуки. Нам ще дуже важко інакше дивитися на історію Радянського Союзу, тому що ми там народилися, виросли і хочемо чи не хочемо, були сформовані», - розповідає поет.

А коли виросте нове покоління – то вже буде інша держава, перед якою постане питання національного примирення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

«Як це зробили німці після війни. Треба, щоб настав день, і він буде, коли попросимо один в одного пробачення за колишні гріхи. Це по-християнськи, як кажуть. Заради майбутнього», - каже Юрій Рибчинський.

Нагадаємо, У нас є дуже багато Народних і Заслужених артистів, яких ніхто не знає, - Рибчинський.

Як повідомляв Знай.ua, Мова – це складне питання, яке не може бути вирішено указами, так ще й у короткий термін, - Рибчинський.