У своєму блозі «Правки Полякова» депутат Антон Поляков розкритикував рішення Кабінету міністрів України погодитися виплачувати борги Судану. Він пояснив, що країна сама підриває свою територіальну цілісність, допомагаючи тим, хто не вважає Крим українським.

На думку політика, це рішення не тільки незвичайне, якщо так можна сказати, але й суперечить позиції України щодо кримського півострова. Поляков нагадує, що у жовтні 2018 року посол Судану в Росії Надир Юсуф Бабікер визнав і Крим російським, і референдум на півострова законним.

«Але, незважаючи ні на що, Кабмін бере на себе зобов'язання на 6 мільйонів доларів перед Суданом. Навіть український МЗС виступив проти того, щоб Україна допомагала йому погасити борг перед МВФ», - повідомляє він.

Як зазначає депутат, сам Кабінет міністрів аргументує свою згоду на фінансову допомогу Судану тим, що це позитивно відобразиться на іміджі України на міжнародній арені і покаже її як надійного ділового партнера. Тим не менш, сам він дивиться на це скептично, як і на обіцянку Міжнародного валютного фонду врахувати це в пропорційному співвідношенні до розміру квоти України. На думку Полякова, в цій ситуації Захід знову продемонстрував, що завжди ставитиме свої інтереси вище всього іншого.

«Ми, як жалюгідні маріонетки, опустили голову і покірно виконали. І те, що між МЗС і Кабміном виник конфлікт - теж вісті не з хороших. Якщо він загостриться, то комусь 100% доведеться піти», - міркує політик. Депутат стверджує, що український уряд, сліпо виконуючи накази МВФ, продемонстрував свою безвольність і відсутність поваги до самого себе. Тобто, пояснює він, будь-хто може сказати Україні піти на певні поступки щодо МВФ задля збереження дружніх відносин і вона піде.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Водночас сам Поляков радить передусім зосередитися на тому, що відбувається всередині України: розвивати її економіку і не брати на себе зайві кредити, у держави повинна бути своя позиція і її потрібно дотримуватися.

Зокрема, він має на увазі Крим, який Україна визнає частиною своєї території. «А якщо ми починаємо підтримувати в будь-якій формі держави, які прямо спростовують приналежність Криму Україні, то самі ставимо під сумнів свою територіальну цілісність і суверенітет. Ми що, самі собі вороги?», - констатує політик.

Нагадуємо, Поляков розповів про те, як Україну змусили допомогти Судану.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Поляков пояснив, що конфлікт між КСУ і президентом – це зіткнення інтересів.