У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» Олександр Клименко, український мистецтвознавець, художник та іконописець розмірковував на тему української інтелігенції та розповів, які дві основних традиції інтелігентів є в Україні та як вони співіснують у нашій країні.

«Треба заслужити, щоб твої діти назвали тебе інтелігенцією», - вважає Клименко.

На його думку, найбільша проблема в темі інтелігентності – це те, що українці зазвичай використовують два поняття і знаходяться наче на шпагаті. Він пояснив, що з одного боку - це традиційна, вироблена ще в Російській імперії інтелігентність, як щось місіонерське або сакральне, з іншого боку – західна традиція, в основі якої намагання десакралізувати це питання.

«І на цьому шпагаті ми і стоїмо. Я б не хотів на цьому шпагаті знаходитись взагалі. Але про тих людей, які читають книжки, які думають, які говорять, які є або в традиції інтелігенції Російської імперії, або як в традиції європейській варто говорити», - вважає Клименко.

В ефірі програми Друзенко підняв питання, чи мають представники інтелігенції повчати український народ та пояснювати, що правильно, а що - ні. Наприклад, активно підтримувати конкретного політика та закликати віддавати за нього голоси або критикувати прихильників його опонента, як-то сталось на останніх президентських виборах.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Я взагалі не люблю істерії навколо політиків. Коли я бачу істерію, коли я бачу таку нервову готовність вмерти за людину, яку ще 5 років тому ті ж люди звинувачували в хабарництві і роботі з урядом Януковича, я обережно до цього ставлюся. Хоча, розуміючи складність політики і читаючи історичні книжки, я починаю розуміти, що люди, які доволі проблемні у моральному плані, можуть рятувати країну, навіть не бажаючи цього», - каже Клименко.

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський розповів, чи готовий народ до нової революції.

Раніше Кочетков заявив, що у нас немає духовної аристократії, тому що вона була знищена.