Кількість родин, що отримували субсидії, зменшилась вдвічі за рахунок родин заробітчан. Таку тему висвітлив експерт з соціальної політики Андрій Павловський журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Уряд ввів таку норму, що якщо в родині є хоч один член, який протягом 60 днів не сплачував Єдиний соціальний внесок, то ця родина в цілому позбавляється субсидії. А людина, яка на тимчасових або постійних заробітках за кордоном просто фізично не може цей ЄСВ сплачувати, тому таким чином саме за рахунок родин заробітчан скоротили кількість отримувачів субсидій», - підкреслив він.

Павловський сказав, що це при тому, що за офіційними даними Національного банку в минулому році заробітчани, не зважаючи на пандемію, перерахували з-за кордону в Україну 12 мільярдів доларів. Ця сума в десять разів більша, ніж нам дає МВФ, підтвердив він, й насправді гроші заробітчан якимось чином стабілізували та врятували економіку України від дефолту і колапсу.

«Зараз в країні йде тенденція на зменшення субсидіантів, а разом з тим у нас постійно зростає ціна на газ, комунальні послуги. При цьому субсидії зменшують і всіляко урізають тих, хто має право їх отримувати. Тут є два шляхи як вирішити цю проблему й сукупну проблему заборгованості населення за комунальні послуги. Уряд має розвивати економіку і тоді люди будуть мати більші доходи, або визначати обґрунтовані ціни за комуналку і тоді люди самі зможуть її сплачувати без субсидій», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Глушко, яка розповіла, що медики, які займаються ковідними хворими, отримують близько 9 тисяч гривень.

Також раніше Завальнюк розповідала, що боржники за комуналку можуть позбутися житла.