З якою метою депутати вирішили відкрити в Україні земельний ринок? На це питання відповів політичний експерт Віталій Романченко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Як каже експерт, народні депутати отримали спеціальні методички, де вказано, що вони мають казати ЗМІ про ринок землі. Він наводить одну із тез, яку поширювали депутати: Білорусь, Куба, Венесуела та Україна – це єдині держави у світі без земельного ринку. «Ця теза – я не знаю, який дурень її вигадав... Це абсолютна дурість!», - обурюється Романченко.

У відповідь він називає масу інших країн, які не відкривали в себе ринку землі: Саудівська Аравія, Канада, Ізраїль, Китай, тощо. «Загальна тенденція взагалі в питанні сільського господарства, що держава бере під контроль такий державний і економічний актив як сільськогосподарська земля», - підкреслює гість програми.

Він пояснює, що Україна така ж вигідна для сільського господарства, як і Сполучені Штати: сприятливий клімат дозволяє збирати врожай кілька разів на рік. Єдина різниця між цими двома державами, підкреслює Романченко, полягає в тому, що в США 60% земель сільськогосподарського призначення належать державі, федеральному уряду або уряду Штатів. Тобто, каже він, там немає чиїхось приватних ділянок.

Також Романченко припускає, що на рішення української влади відкрити земельний ринок повпливали ззовні. Експерт пояснює, що іноземні інвестори та транснаціональні компанії завжди цікавилися українськими чорноземами. «Це такий актив, який не вимагає додаткових інвестицій», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадуємо, Загородній розповів, чим для українців обернеться початок земельної реформи.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Загородній попередив, що земельна реформа спровокує мітинги і ріст тарифів.