В ефірі програми «Розвилка» політолог Руслан Бізяєв заявив, що YouTube-простір відібрав у телебачення першість у впливі на громадську думку, і розповів, в чому полягає головна відмінність між ними.

«Дійсно, згідно з останньою соціології, YouTube і соціальні мережі вже обігнали телевізор за впливом на громадську думку. Якщо це сталося, то неминуче, що всі ключові внутрішні гравці намагатимуться цей інструмент використовувати у своїх цілях. І, я думаю, що використають», - вважає Бізяєв.

Він зазначив, що в інтернет-просторі видно величезний вплив так званих ботоферм. За його словами, така класична система роботи з ботами помітна в багатьох телеграм-чатах або YouTube-каналах. Експерт також додав, що олігархи, напевно, спробують купувати такі інструменти впливу.

«А чому ні? Звичайно, спробують. Для того щоб більш-менш існувати незалежно, треба заробляти багато грошей», - розповів Бізяєв.

При цьому, відзначає експерт, потрібно, щоб у людини також залишався час для того, щоб проводити свого роду бесіди і вести свій YouTube-канал, адже підготовка до цього займає дуже багато часу і сил.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Що стосується YouTube-простору колишнього Радянського Союзу, то він досить різний і строкатий. У когось є свої плюси, у когось – свої мінуси. Все залежить від цільової аудиторії і її запитів. Тому що все-таки наш YouTube-простір дійсно дуже сильно відрізняється від класичного телебачення», - каже Бізяєв.

За словами політолога, головна відмінність телебачення і YouTube в тому, що в останньому практично немає «тунелів» і експерти можуть говорити на будь-які теми.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бізяєв вважає, що в своїй статті Путін дав зрозуміти, що весь пострадянський простір належить йому.

Знай.ua також повідомляв, що Куса розповів про проблеми ЄС і латентних євроскептиків.