У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» доктор політичних наук Сергій Телешун поміркував над суттю Чаус-гейту – світова практика чи просто погана українська спецоперація.

Телешун зазначає, що Україна має вже подібну практику, наприклад, Гонгадзе-гейт, а тому такі речі не могли потрясти недосконалу державну систему. «Гроші і скандали інформаційні, як показує досвід, вони не можуть зруйнувати. Але дуже серйозно вплинути можуть», - міркує він.

Українську спецоперацію щодо Чауса гість програми називає провальною з самого початку і дає на це кілька причин. «Тому що вона була політично не оброблена і не мала конкретного кінцевого результату», - пояснює він свою думку.

Водночас Телешун стверджує, що ця спецоперація цілком вписується у світову практику. «Але результати світової практики залежать від професіоналізму виконавців, чіткості тих, хто ставить завдання – а це зазвичай політичне керівництво», - підкреслює він. Окрім цього, додає експерт, важливим є інформаційний супровід та соціально-політико-правовий результат. Принагідно він згадує інші спецоперації, що закінчилися скандалами та навіть імпічментами: зокрема, йдеться про Уотергейт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що Санду не виявила українській делегації належної поваги.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі прокоментував звільнення у силовому блоці.