Перекладач, ветеран батальйону «Айдар» Максим Козуб у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, що не був на Майдані, проте у 2014 році поїхав воювати на схід України.

«Там я командував взводом в «Айдарі», а потім у 2015 році вже після поранення, повернувшись на фронт, командував відділенням у 30-тій механізованій бригаді», - каже ветеран.

Друзенко зазначає, що Козуб заважав деяким бійцям батальйону «Айдар» перетворитися на політичних найманців.

«Відомо, що, на жаль, перший комбат «Айдару» створив, по суті, злочинне угруповання, яке займалося рейдерством. В тому числі він намагався частину бійців перетворити на власну гвардію злочинну, і хтось за ним пішов. Мабуть, завжди, коли є війна, коли при цьому ця війна відбувається в країні з якоюсь недобудованою нормальною державністю, недобудованими якимись механізмами – і військовими, і правоохоронними… А, зрозуміло, що війна Україну застала одразу після Майдану і саме в такому стані. Зрозуміло, що в цій ситуації поява великої кількості озброєних людей при якихось механізмах захисних правоохоронних, які не зовсім працюють… Ну, може призводити до того, що хтось цю зброю використовуватиме», - сказав перекладач.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Козуб наголосив, що війна на Донбасі – це не етнічна війна.

«У взводі, яким я командував в «Айдарі», я рахував – десь 42% бійців були з Луганська і Луганщини. І значна частина з них – російськомовні. Вони, звичайно, українську розуміли, і намагалися багато хто нею розмовляти. І воювали за Україну, хтось із них був і поранений, і гинув у боях за Україну – при цьому багато хто з них був російськомовним етнічним росіянином за кров’ю, генами…», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.uа, Якименко пояснив, що робити з подвійною ідентичністю українців.

Також Знай.uа писав, що Друзенко назвав головне протиріччя української ідеології.