Війна – це відповідальність режимів, які роблять все, щоб ці конфлікти існували. Так вважає автор книги «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» Наталія Гуменюк. У програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» вона розповіла про свою роботу в Косово і Чорногорії.

«Мій досвід роботи в зонах конфліктів дає надію. Незважаючи на школу думок, коли говорять: «Ось, ви не на Балканах! Ви ж розумієте, що відбувалося в Боснії. Косово – це теж незрозуміло що!». Але я трошки по-іншому на це дивлюся. Ти розумієш гостру фазу конфлікту і ту, другу, де люди живуть і не вбивають один одного. І ти розумієш, що насправді якісь конфлікти вирішуються, якісь території повертаються, десь щось відбувається», - говорить вона.

Сьогодні все відбувається набагато швидше, продовжує журналістка: «Те, що у 90-ті тяглося роками, в наш час це все відбувається з блискавичною швидкістю».

З приводу ситуації в анексованому Криму вона відповіла:

«Мені здається, що краще за все групувати, як це відбувається в суспільстві. Є якась більшість, яка не те що аполітична, а яка готова погодитися з тією ситуацією, що є. Її найменше показують в медіа. Ці люди спеціально не говорять про політику, тому що вся їхня мета - не говорити про це. Вони не хочуть щось обговорювати», - повідомляє Гуменюк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомлв Знай.uа, Формат Кримської платформи – це не формат переговорів, це дружній клуб, - Толкачов.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політолога Максима Ялі, Україна поки не запропонувала ніяких конкретних кроків по деокупації Криму.