У програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» авторка книги «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» Наталія Гуменюк розповіла, що переважно жителі анексованого Криму аполітичні і уникають розмов на політичні теми.

Як розповідає Гуменюк, їй випала нагода відвідати «святкування п'ятиріччя «Російської весни», тобто, по суті, річниці окупації Криму. Вона зазначає, що там були «Нічні вовки» і з Чечні, і із Саратова, і з Москви, подію відвідав Аксьонов із заявою про наказ захопити півострів.

Також, зазначає авторка, була присутня так звана самооборона, але в доволі невеликій кількості. «Не можна сказати, що це була величезна юрба людей, тому що потім на площі Нахімова в Севастополі сказали, що відбулися в місті масові ходи радісних людей. Ні. Їх було, за моїми відчуттями, навіть менше, ніж я бачила у 2014 році», - стверджує гостя програми.

Це, пояснює Гуменюк, представництво ідеологічного керівництва Криму, але це політична меншість, адже більшість – взагалі аполітична.

За її словами, серед кримчан далеко не всі хочуть обговорювати політику, таких людей тому й не показують в медіа, вони не відповідають на питання, у них є свої турботи. «Вони скоріше готові прийняти владу, тому що стурбовані тим, як вилікуватися від коронавірусу, щоб діти ходили в школу, заробити і вирішити якісь життєві проблеми», - зазначає Гуменюк.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

За словами авторки, така ситуація доволі нормальна. Принагідно вона розповідає про власне опитування: «Я питала: а куди легше дітей відправляти вчитися - в Москву або в Київ?». Якщо відкинути ідеологію, каже Гуменюк, то люди обирали Москву, оскільки зараз це простіше з технічного боку: є одна картка, тобто можна переказувати гроші.

Як повідомляв Знай.ua, Гуменюк розповіла про свою роботу в Косово і Чорногорії.

Також Знай.ua писав про те, що Гуменюк розповіла, чому вирішила написати книгу про окупований Крим.