Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про помилки української сторони у веденні дипломатичних переговорів, зокрема про підвищені тони і «жебракування», і пояснив, з чим нам потрібно їхати на зустріч з Байденом в Вашингтон.

«У дипломатичних розмовах підвищені тони – це теж хамство. Потрібно розуміти, що, коли ми туди їдемо, піднімати тему Північного потоку-2... Ця тема вже знята. Вже Україну розміняли в Північному потоці-2, як хотіли», - заявив Атаманюк.

Він вважає, що в цьому винна перш за все вся українська влада за останні 30 років, яка своєчасно не розпорядилася газовою трубою, не створила німецько-українсько-російський консорціум, щоб Німеччина і Росія свого часу були зацікавлені в реконструкції і наповненні цієї труби.

«Ми їдемо на фундаментальну зустріч, вона повинна бути конструктивною для нас усіх, яка б у кого не була позиція. Важливо, щоб вона була гарною для України, для розвитку, а не просто покритикувати і говорити, що погано», - впевнений Атаманюк.

На його думку, наше завдання полягає в тому, щоб зрозуміти, що ми можемо там отримати. Він зазначив, що ми звикли бути жебраками і останнім часом це дратує. Атаманюк привів аналогію: якщо людина весь час просить позичити грошей до зарплати, то рано чи пізно від неї перестають брати трубку, запрошувати на заходи і відсторонюються від неї. На думку економіста, схоже відбувається з Україною.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Ми повинні дати інтерес. Інтерес у нас один - інвестиції. Світ перенасичений грошима, і ці гроші шукають застосування. Яка може бути інвестиція під час конфлікту в країні з репресивною фіскальною структурою? Промислове виробництво не може бути, може бути тільки одне – видобуток надр, корисних копалин», - вважає Атаманюк.

Как сообщал Знай.ua, Якубин заявил, что ожидания от Крымской платформы не совпали с реальностью.

Также Знай.ua писал о том, что Атаманюк назвал решение отправить министра транспорта США на Крымскую платформу дипломатической пощечиной.