У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» Олесь Доній, журналіст, ідеолог, голова «Центру досліджень політичних цінностей», пояснив, чому вважає особистою зоною відповідальності низький добробут українців та розповів про період боротьби за незалежність України.

«Ми повинні створити таку державу, щоб пенсіонери не плакали. А ми про це не подбали, ми не поставили навіть собі це за мету і цього немає в українських ідеологів. Навпаки - вони виписували зовсім інші, протилежні речі. Донцов виписував, що націоналізм повинен бути аморальним, а Міхновський взагалі закликав до ксенофобії. І виходить, що ми створили державу, але вона не приводить до щастя звичайних громадян», - заявив Доній.

За словами експерта, така держава приводить до щастя дуже вузького прошарку - олігархату і влади, які самовідтворюються та забезпечують лише наближених до себе, а решта громадян може просто плакати. Він зазначив, що усвідомлює власну зону відповідальності, як людина, що боролась за незалежність України.

«А якщо це моя зона відповідальності, чи можна це виправити? Виявляється, виправляється воно не просто змінами політиків, бо у нас виборна представницька демократія, при чому виборена вона не в незалежній Україні, а ще за часів СРСР, спущена згори», - каже Доній.

Він зазначив, що представницька демократія працює з 1989 року на загальнорадянському просторі, і в 1990 році були перші вибори до ВР УРСР. Цю каденцію Доній вважає найбільш демократичною зі всіх навіть при тому, що там з 450 депутатів 380 було обраних членів компартії. Втім, зазначає експерт, вони були самодостатніми і піддавалися агітації, їм надавали аргументацію, на відміну від сьогоднішніх депутатів, які голосують за вказівкою.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

«За СРСР були чесні і були нечесні. Компартія СРСР - це структура, проти якої я персонально боровся, за часів якої мене виключали з університету, мене кидали в камери попереднього ув’язнення і в Лук’янівську тюрму, били кийками. Але це була чесна боротьба, ми знали проти чого ми боремося, і вони проти нас також боролися», - розповів Доній.

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк заявив, що влада шукає винних в проблемах, але нічого не робить.

Також Знай.uа писав, що Друзенко розкритикував сучасну модель українізації.