Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми «Прогноз» на каналі «Знай 24» розповів про можливі причини візиту Ангели Меркель в Україну 22 серпня, а також про проблемні моменти тих питань, які, імовірно, будуть обговорюватися.

«Це відлуння підписаної угоди по Північному потоку-2. Але чи Північним потоком-2 єдиним? Донбас – цікавий момент. Не будемо забувати, що практично відразу після підписання угоди Меркель-Байден Міністерство закордонних справ Німеччини в черговий раз закликало Україну імплементувати формулу Штайнмаєра в своє законодавство. Але за цим закликом нічого не послідувало», - заявив Бізяєв.

Політолог нагадав слова віце-прем'єра і міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова про те, що Україна із задоволенням імплементує формулу Штайнмаєра. Для цього, за словами Бізяєва, в наше законодавство досить вставити кілька фраз в уже існуючий закон. Проте, зазначає він, далі йде багато «але», в чому причина того, що канонічна частина Мінського процесу буксує.

«Також Резніков коротко торкнувся закону про амністію – це друга частина канонічної, політичної частини Мінських угод. Там поки що більше запитань, ніж відповідей. Тому що в будь-якому випадку, згідно з Мінськими угодами, закон про амністію треба узгоджувати з іншою стороною», - вважає Бізяєв.

Він зазначив, що поки що ніяких коментарів від іншої сторони ми не чуємо. Бізяєв нагадав, що раніше Франція і Німеччина запропонували «ключові кластери» щодо виконання Мінських угод. За словами політолога, якщо ми припустимо, що Ангела Меркель приїхала узгоджувати берлінський кластер, то в такому випадку постане питання, що робити, наприклад, з французьким кластером.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«І взагалі, чому мовчить Франція? Адже Франція, в тому числі в особі Макрона, була одним з посередників в переговорах Росії і України», - додав Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.ua писав про те, що Романченко розповів, хто фінансує Кримську платформу.