Чемпіон України і президент Української федерації вейкбордингу, засновник київського інноваційного екстрим-парку розваг Юрій Зозуля у програмі Karabas.Live розповів про новий тренд, який може скласти конкуренцію популярним світовим серфінг-курортам.

«Катання на водній дошці останнім часом стало мейнстрімом. Це тренд, який охопив усі річки і навіть ставки України. У багатьох селах вже можна побачити маленькі канатні дороги, де хлопці катаються на спеціальних дошках, які називаються вейкборди. У 2007 році з'явилася перша канатна дорога в Україні, і це була страшна інновація. Через п'ять років це стало трендом. Було модно і круто кататися на вейкборді, це типу сноуборд, тільки влітку», - розповідає він.

В останні три роки цей вид спорту став мейнстрімом.

«Зараз українець вже не уявляє своє літо без катання по воді на чомусь. А тут вже з'явилася ціла серія нових трендових речей. Наприклад, кайтсерфінг, коли ми катаємося за повітряним змієм, який тягне нас на спеціальній дошці. І найголовніше - це вейксерфінг, новий вид спорту, який дозволив перетворити річки на місця крутіші, ніж океани», - зазначає спортсмен.

Він пояснив, чому це можливо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Щоб кататися на серфі в океані, треба постійно запливати, це називається вигрібатися. Треба зловити хвилю, до того ж у популярних для серферів місцях світу дуже важкий трафік. Дуже багато серферів сидить на хвилі, підходить велика хвиля і найбільш блатний і вмілий серфер її підхопить, і інші знову чекають наступної. При цьому ви проїхали 20 секунд, впали і вам треба знову вигрібатися на цю хвилю», - каже Зозуля.

На річці все відбувається значно простіше, зазначає він.


Знай.ua повідомляв, що Рибчинський засудив обійми олімпійської чемпіонки з росіянкою: «Надто багато смертей між цими народами задля цьомочок і обіймашок».

Також Знай.ua повідомляв, що Кремінь пояснив, якою мовою розмовляти українським футболістам: «Мова на брифінгах, вибачте, не державна».