Момент самоствердження, перетворення спорту на селфі-спорт призвів до істотних трансформацій свідомості людей і масового спорту як такого. Про це у програмі Karabas.Live розповів чемпіон України і президент Української федерації вейкбордингу, засновник київського інноваційного екстрим-парку розваг Юрій Зозуля.

«Такі види спорту як вейкбординг - це літо, сонце, бризки, дошка, хлопці в шортах, дівчатка в бікіні - ну, просто мрія середньостатистичного українця! Це є вираз успіху. І коли ми бачимо в інстаграмі - о, це успішна людина, він катається на вейкборді! Це круто, я хочу туди! А вейксерфінг - це ще крутіше: з серфом, на дорогому катері, на величезній хвилі», - говорить він.

Яскрава барвиста картинка приваблює людей, які ведуть активне інстаграмне життя і прагнуть здивувати своїх підписників.

«Коли ми вранці катаємося на вейксерфі, то у нас 90 відсотків тих, хто катається - дівчата, - розповідає Зозуля. - Тобто 90 відсотків тих, хто катається, сидять з селфі-палицями і знімають, як вони катаються. Кожна дівчина-інстаграмниця або блогерка повинна прокотитися на вейксерфі. По-іншому вона не в тренді. І цим все сказано про спорт і куди рухається молодь», - зазначає тренер.

Він також зауважує, що українці не відразу оцінили новий вид спорту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«З Оксфорда приїжджають, з Німеччини і США, чехи взагалі не вилазять з Києва, тут практично живуть. Але у нас немає пророка в рідній батьківщині. Хоча, коли українець приїжджає і бачить, що на іноземних мовах розмовляють більше, ніж на рідній - тоді так, круто. Чого це вони сюди приїхали? Що їм тут подобається? А ну і я спробую», - міркує Зозуля.

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів заявив, що українці не мають перемог і не знають своїх лідерів.

Також Знай.ua повідомляв, що Котенко розповіла, як виходити з психологічного стресу: «Є різні верстви населення і різний ступінь травмованості».