Чи потрібен українцям чарівний стусан, щоб усвідомити глибину свого становища і рухатися далі? Про це у програмі «БДСМ Україна» Олексія Толкачова розповіла психолог, засновниця Центру професійного розвитку Аліна Котенко.

Є кілька варіантів, говорить вона. Перший – це перетерпіти короткостроковий біль, щоб зцілитися. Другий – поступове накопичення ресурсу для того, щоб зробити якийсь крок і пом'якшити цей біль.

«Умовно кажучи, можна зробити анестезію уколом, щоб не було так боляче цю зламану ногу збирати. А можна алкоголем або взагалі без анестезії. Тому якщо і робити якийсь стусан, то добре б розуміти, який саме, куди і кому. Тому що є різні верстви населення і різний ступінь травмованості», - пояснює Котенко.

«Якщо людина соціально вразлива, то куди її штовхати? Вона може лежати в бік мрії, і взагалі їй нема з чого себе збирати для того, щоб кудись пересуватися. Їй аби вижити і щоб не так боляче було. Коли гострий біль – не стоїть мети піти поїсти, з'їздити у відпустку, заробити гроші. Гострий біль – це напружитися або, навпаки, розслабитися, щоб зараз не поворухнутися і не зробити ще болючіше. Тому якщо нікуди штовхати людину – її можна допинати до стану овоча або виходу у вікно», - розповідає психолог.

Як правило, пережиті стреси позначаються на стані кори головного мозку.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

«Кора головного мозку відповідає за прогнозування далекострокових наслідків, за аналіз інформації. Тому важливо, щоб ця кора якось була присутня в тому моменті, коли ми кудись хочемо йти, і кудись штовхати або, навпаки, не штовхати», - робить висновок Котенко.

Нагадаємо, Глевацька розповіла, як не впасти у депресію через пандемію

Раніше Знай.uа повідомляв, що Амосова розповіла, які штами коронавірусу є найбільш життєздатними.