Не саміт, а міжнародна конференція. Так назвав Кримську платформу політолог Руслан Бортник у своєму блозі, а також розповів про результати її першого засідання, яке відбулося 23 серпня 2021 року. На думку політолога, платформа в якійсь мірі вийшла, а в якійсь - ні.

«З одного боку, безумовно, вдалося привернути увагу міжнародної громадськості до проблематики Криму. 44 держави взяли участь в роботі Кримської платформи – це немало, з урахуванням того, яка сьогодні ситуація з міжнародними візитами. У той же час можемо констатувати, що саміту глав держав не вийшло, вийшла тільки міжнародна конференція», - заявив Бортник.

Він зазначив, що тільки 14 глав держав приїхали на Кримську платформу, більшість з яких – з пострадянських країн, країн Варшавського блоку, за винятком Швеції і Фінляндії.

«Жодного представника глави держав від Великої сімки або навіть Великої двадцятки не було в Україні, а багато провідних держав-членів РБ ООН взагалі не відвідали ні на якому рівні засідання Кримської платформи», - додав Бортник.

Політолог звернув увагу, що 44 країни, які відвідали Кримську платформу – це значно менше тої кількості країн, які вводили або підтримували ті чи інші санкції проти Росії, таких сьогодні в світі близько 70. За його словами, такий невисокий рівень політичного представництва сприяв обговоренню питання Криму, але не дозволив прийняти будь-які серйозні політичні рішення.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Незважаючи на прийняття декларації, ми можемо констатувати, що будь-яких істотних політичних рішень на Кримській платформі не відбулося. Ні нових санкцій проти Росії, ні нових форматів підтримки фінансової і політично-військової Україні поки що не відбулося», - підсумував політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.ua писав про те, що Романченко розповів, хто фінансує Кримську платформу.