Як розвиваються відносини між українською державою та видавничим бізнесом? Про це у програмі «Таран VLOG» з Віктором Тараном розповідає видавець Андрій Гончарук.

«Я не кажу, що держава мало допомагає у книговидавничій справі – вона мало допомагає в інформаційній боротьбі. Подібні речі потрібно чітко розрізняти. А взагалі держава не повинна робити за нас нашу роботу. Своєю справою ми повинні займатися самі – нам для цього і придумали й Український культурний фонд, і Інститут книги. Держава, наскільки може, підтримує нас, видавців. Ми за кілька років взаємодії вже встигли вивчити потенціали один одного. Якщо влада відразу не дала видавцям купу грошей, це не означає, що вона поскупилася. Просто вона думає: можливо, трохи пізніше з'являться цікавіші проєкти. Що стосується подій останніх місяців, то я не можу їх точно оцінювати, оскільки не володію темою досить глибоко. Але можу сказати, що особисто мені це не подобається», - каже видавець.

Він зазначає, що Український культурний фонд змінив свій курс, хоча Гончарук вважав це неможливим.

«Інститути дуже важливі, але без персонального лідерства вони працювати не можуть», - вважає Андрій Гончарук.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше футуролог Олексій Толкачов запропонував свої методи популяризації української мови.

Також Знай.ua повідомляв, що Маріуполь завоював звання «Велика культурна столиця України».