Німеччина та Франція були відповідальними за вирішення українсько-російського збройного конфлікту із самого його початку, але скоро Ангела Меркель покидає посаду канцлера. У програмі «Акценти» з Тетяною Резвін політтехнолог Олександр Курбан поміркував над тим, як далі розвиватиметься ситуація з Мінськими угодами.

Як зазначає політтехнолог, ЄС обрав Меркель як чергового з українського питання, тому що вона вважається доволі авторитетним гравцем на міжнародній арені, а сама Німеччина має гарні відносини з РФ, веде бізнес і має певний вплив. «Так заведено у світі, що пані Меркель, яка це все починала, має вплив на Путіна. Ми побачили, що ніякого впливу на Путіна за фактом вона не має», - констатує він.

Але зараз, каже Курбан, ситуація зміниться: Меркель йде з посади канцлера Німеччини і вже не буде черговою з українського питання. «На відміну від Росії та тоталітарних держав, перша особа не вирішує абсолютно все. Вона є вершиною айсберга, і кожне слово Меркель - це консолідоване рішення всієї структури, що захищає інтереси держави», - пояснює гість програми. Він додає, що всі заяви та рішення не належали особисто Меркель, вони узгоджувалися із корпораціями, Бундестагом, приватними та державними компаніями.

Загалом, каже експерт, українсько-російська війна зачіпає багато важливих питань: «З одного боку, вони хотіли миру і спокою в Європі. З іншого боку, їм потрібен був дешевий газ». Також Курбан зазначає, що Німеччина, окрім загрози для своїх інтересів з боку РФ, побачила ще й небезпеку з боку США.

Принагідно експерт коментує ситуацію із Францією: президент намагався взяти справи на себе, але через брак знань і досвіду йому це не вдалося. А відтак, каже він, невідомо, кого вирішать зробити новим черговим з питань України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Курбан заявив, що найближчим часом війна на Донбасі не закінчиться.

Також Знай.ua писав про те, що Курбан спрогнозував подальше поглиблення конфлікту на Донбасі.