Директор по маркетингу групи компаній «Инфомир» Ігор Окландер у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів про світовий і український досвід державної підтримки малого та середнього бізнесу.

«Я з 2015 року займаюся концепцією державного маркетингу і спілкуюся з багатьма представниками торговельних експортних агентств, наприклад, Данії, Канади, Австралії, Ізраїлю. Я на своєму досвіді бачив, як це працює. Наприклад, уряд Австралії з 2015 року оголосив про пріоритетні напрямки експорту для австралійських товаровиробників: Китай, Південна Корея і Японія. Було оголошено, що більше 50 відсотків витрат на маркетинг буде компенсовано державою», - зазначає він.

Приклад із Данії. Уявімо, що данський товаровиробник виходить на ринок Норвегії, і конкурує там з норвезьким товаровиробником.

«При цьому данські банки зобов'язуються розстрочку платежу і відсотки по кредиту для тієї компанії, яка хоче купити цю продукцію, в разі якщо придбають данську компанію, робити менше, ніж рідні норвезькі банки. Ізраїль для продукції з високою часткою наукоємності оголосив безподаткові канікули і допомагає товаровиробникам вибрати пріоритетні ринки збуту. Ця інформація відкрита, за запитом», - зазначає маркетолог.

В Україні ж ситуація інша, каже він: «Допомоги від держави ми не бачили».

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Окландер констатував в Україні негативне сальдо торгового балансу, за підсумками 2020 року – близько одного відсотка.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.