Імміграційна юристка компанії ReLocate Юлія Голіневич в ефірі програми «Юристи відповідають» на каналі «А як насправді?» розповіла про головні критерії для імміграції в Канаду, серед яких одним з найважливіших є знання мови.

Зокрема, експерт порівняла імміграційні системи США і Канади – двох найпопулярніших напрямків для еміграції українців.

«Незважаючи на те, що це дві країни емігрантів, і вони готові до прийому нових людей, якщо оцінювати імміграційну систему, все-таки Канада більш відповідально ставиться до відбору іммігрантів. У них є чіткі вимоги, вони хочуть бачити кваліфікованих, досвідчених людей, які знають англійську мову», - каже Голіневич.

У США, за словами юристки, такої градації немає і у них інша відбірка. Вона зазначила, що навіть лотерея грін-кард показує, що їм не важливо, хто до них приїде, важливо, щоб у цієї людини були гроші, які вона витратить там і не буде сидіти на шиї у держави.

«У Канаді існує близько 100 різних програм імміграції. У кожної з них є свої критерії. Але в принципі основа однакова: Канаду цікавить, щоб ви підтвердили знання або англійської, або французької мови, а якщо ви знаєте обидві мови – ви будете навіть в пріоритеті», - заявила Голіневич.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Експерт додала, що у франкомовних людей навіть може бути більше шансів для імміграції, оскільки людей, які знають французьку мову, набагато менше, ніж тих, хто знає англійську. За словами юристки, щоб підтвердити знання мови, необхідно скласти сертифікований тест.

«Без цього підтвердити свій рівень знань якимось сертифікатом мовної школи не вийде», - зазначила юристка.

Раніше для Знай.ua юристка розповіла, як талановитим людям іммігрувати в США.

Також Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, чому можна отримати відмову у візі США.