Правник Олександр Комаров у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, як працює уряд в Канаді.

«В Канаді є свої проблеми з федеральним урядом. Там також дуже по-різному ставилися до політики, яку запроваджував Трюдо. В них же зараз, до речі, чергові вибори, бо він вирішив капіталізувати на, власне, двох речах. Але я не думаю, що це йому дуже вдасться. Подивимося», - каже правник.

За його словами, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо вирішив капіталізувати на успіху боротьби з пандемією, а також на тому, що федеральний уряд зміг запровадити акт, згідно з яким діти можуть перебувати у дитячому садочку за 10 доларів на день. Комаров уточнює, що раніше це коштувало від 50 доларів, а зараз уряд буде компенсувати цю різницю.

«Це надзвичайно популярний закон, і вони вирішили капіталізувати. Але, як на мене, зробили це дуже невчасно», - сказав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Правник підкреслив, що провінційний уряд у Канаді користується більшою довірою.

«В Канаді федералізм працює так само – або навіть краще, як на мене, – ніж у Сполучених Штатах», - вважає Комаров.

Гість програми додав, що в Канаді є не тільки горизонтальний розподіл влади, але й вертикальний. За його словами, федеральний уряд не втручається і не може втручатися у сферу компетенції того, що належить провінціям, а провінційні уряди не втручаються у компетенцію федерального уряду. Комаров вважає, що така система працює значно краще ніж та, яка є в Україні, коли центральна влада нав’язує свій порядок денний всій країні.

Як повідомляв Знай.uа, Щерба заявив, що в Україні треба побудувати «піраміду в піраміді».

Також Знай.uа писав, що Романченко пояснив, чому Україні не підходить неоліберальна модель держави.