Кожне місто неодмінно повинно мати довгострокове стратегічне планування розвитку своєї інфраструктури. Так сказав архітектор Олексій Валентіров у програмі «Суб'єктивно» з ведучою Янікою Мерило.

Як пояснює експерт, Україна має проблеми зі стратегічним плануванням міст через швидкі зміни політичної ситуації. «А марафони не бігають як спринти. Тому довгострокового планування розвитку міст в Україні немає, а кожна нова політична команда приходить і все розгортає на 180 градусів, вважаючи, що до них все робили неправильно», - коментує він ситуацію.

Натомість, підкреслює Валентіров, необхідно доробляти все розпочате опонентом, а не переробляти і змінювати все від проєктантів та будівельників. Адже в такому разі, констатує він, говорити про довгострокове планування не доводиться.

Також архітектор зазначає, що у цих сферах відсутній приватний бізнес, адже він не йде в проєкти, яким за 5-7 років не вдається окупитися. Але, на думку гостя програми, розвиток міста повинен бути розпланованим на десятки років, коли окремі точки формуються в загальну картину і можна бачити справжній результат.

Принагідно Валентіров зазначає, що, окрім цього, міста потребують конкурсів. «Тому що неможливо створити круте середовище в місті, якщо ми говоримо про місто з амбіціями, без відкритих прозорих конкурсів на архітектурні проєкти», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До того ж, каже архітектор, фінансування може йти не лише з бюджету, але й із приватних фондів. За його словами, у такому разі людям, які дійсно вміють цим займатися, буде цікаво взяти участь у конкурсі.

Як повідомляв Знай.ua, Валентіров розповів, як за останні роки змінився менталітет в українських містах.

Також Знай.ua писав про те, що Тихонов розповів, що на дорогах поки не готові до мікротранспорту.