У програмі «Культ особистості» Руслана Бізяєва заступник головного редактора газети «Вісті» Тарас Козуб розповів про те, як працюють інсайди.

«Коли журналіст вчиться на журфаку, йому викладають предмет «журналістська етика». В рамках цього предмета журналіста вчать, перш за все, перевіряти інформацію. Перевірив, потім взяв і ще раз перевірив. Я прагну отримати дані, відбілити, умовно, інформацію, або у декількох джерел відразу, щоб це було три джерела. Або в одного або двох живих спікерів. Тобто мені надійшов якийсь інсайд, і я відразу починаю продзвонювати, писати, комунікувати, для того щоб зрозуміти: це про що?», - пояснює він.

За словами журналіста, роль інсайду в нинішніх умовах неймовірно важлива.

«Як я розумію, наближаються смутні часи, часи змін. Це і геополітичні зміни. Історія з Афганістаном прямо вплине на Україну і на здатність української еліти до виживання. Гайки будуть закручуватися, і ті, хто дуже багато говорить, напевно отримають по шапці. Відповідно, потрібно, щоб менше говорили. А людям хочеться говорити. Тому вони виступають в якості анонімних спікерів», - зазначає Козуб.

Зараз ця тема набагато актуальніша, ніж півтора - два роки тому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Інформація приходить майже завжди маніпулятивного характеру. Тому що інакше її б говорили відкрито. Ця інформація має якесь забарвлення, найчастіше негативне. Випадків, коли вона була неправдива, - відсотків 60. Може бути, це говорить про неякісність моїх джерел. Але, швидше за все, ці наративи вкидаються свідомо, для того щоб бути вибіленими через медіа», - підсумовує він.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Москва набила руку на веденні інформаційної війни в радянські часи.

Також Знай.ua писав про те, що публіцист Антон Шеховцов прокоментував операцію КДБ по дискредитації Західної Німеччини в кінці 1950-х років.