Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Тут є відмінність між споживачами, які живуть в місті або в сільській місцевості, тому що в сільській місцевості переважно немає централізованого опалення. Вони як топили 200 років тому дровами так, напевно, і будуть дровами топити: це ті, кого діти не вмовили перейти на газове опалення», - зазначив Рябцев.

За словами експерта, ті селяни, які користуються газовими котлами, мають порятунок у вигляді річного тарифу: контракти які можна підписати з «Нафтогазом» або місцевим газзбутом. Як зазначив Рябцев, завдяки цим контрактам можна встановити більш менш прийнятну ціну, але це все одно дорого для сільської місцевості.

«Що стосується багатоквартирних будинків: тут все залежить від населеного пункту і від ресурсів, якими володіє місцева влада. Якщо в Києві швидше за все вдасться обмежити підвищення тарифів величиною в 30% для населення, то в Тернополі вже оголосили, що зростання тарифів буде на 79%», - сказав Рябцев.

Як зазначив експерт, його обурює в цьому питанні позиція Кабінету міністрів: вони переклали відповідальність за підйом тарифів на місцеву владу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Вони тут причому (місцева влада, - Ред.)? Як вони можуть забезпечити всіх теплом на тих умовах, які були виставлені для них монополістами в газовій галузі?», - підкреслив Рябцев.

Як повідомляв Знай.ua, Ковальський сказав, що у нас зараз той же самий сценарій, який через покоління просто йде по колу.

Також Знай.ua публікувала слова Ковальського: Не тільки в політиці, а й у великому бізнесі є така посада як маг переговорник.